wordpress-ledenwebsite

Een community of social media website laten bouwen. Wat kost dat?

Een community of social media website laten bouwen? Wij bouwen jouw eigen community website met functionaliteiten die je in Facebook en Twitter terugziet. Dat doen we voor een fractie van de kosten van bijvoorbeeld Facebook die in de honderdduizenden euro’s zal lopen.

Een eenvoudige community website met functionaliteiten zoals betaalde abonnementen, Private Messaging, het uploaden van foto’s en videos en een ‘social Wall’ waar je precies ziet wat je leden als laatste hebben gepost kunnen wij compleet bouwen voor ongeveer € 10.000.

Waarom zou ik een community of social media website laten bouwen.

Er zijn diverse redenen te bedenken waarvoor jij een community of social media website wilt laten bouwen. Misschien wil je een community als marketinginstrument voor jouw dienst of product. Kijk maar naar bijvoorbeeld Drone fabrikant DJI. Zij hebben een community waar de leden ideeën met elkaar uitwisselen.

Community website bouwen voor mijn medewerkers.

Jouw bedrijf heeft een uitgebreid personeelsbestand en voor de interne communicatie gebruik je een eigen community website. Veilig afgeschermd van de buitenwereld, zodat alleen jouw medewerkers elkaars berichten kunnen zien en documenten met elkaar kunnen delen. Verzin het maar, het kan met de community of socialmedia website die wij voor jou bouwen.

Community website voor een Uitzendbureau.

Stel je hebt een lokaal uitzendbureau en je wilt een eenvoudige en betaalbare manier waarmee je alle uitzendkrachten compleet met profiel op je website presenteert voor potentiële klanten. Je wilt weinig werk om alle uitzendkrachten in te voeren omdat je een druk bezet man of vrouw bent. Geen probleem!

Wij bouwen een systeem voor je waarbij de uitzendkrachten zelf hun profiel invullen, voorzien van foto, hun werkervaring en natuurlijk hun cv. Jij krijgt een melding wanneer een nieuwe uitzendkracht zich heeft aangemeld, jij controleert het profiel en geeft je akkoord. Het profiel van de uitzendkracht is direct zichtbaar en “open for business” zullen we maar zeggen.

Maar stel dat je eigenlijk ook inschrijfkosten wilt berekenen aangezien je toch tijd en dus geld kwijt bent om de betreffende uitzendkracht op te nemen in je bestand. Weliswaar doet jouw website het meeste werk, maar toch. Ook hier hebben we een antwoord op en we verzorgen de complete installatie van een betalingsmodule.

Hiervoor hebben we de eigen plugin “Um Switcher”ontwikkeld die in samenwerking met Woocommerce het gehele betalingstraject verzorgt.

Een community of social media website bouwen voor een Internationaal bedrijf.

Jij vertegenwoordigt een bedrijf met ongeveer 25 vaste medewerkers die verspreid zitten over een aantal landen. Laten we ervan uitgaan dat je een handelsonderneming hebt in bijvoorbeeld melkproducten. Je hebt verkoopkantoren in de USA, Japan, Australië en natuurlijk je hoofdkantoor in Nederland. De verkoop gaat grotendeels per telefoon en e-mail. Jouw website is voor je salesmanagers een ondersteunende factor die een serieuze bijdrage levert in het verkoopproces.

Jouw salesmanager verwijst naar de website en speciaal naar zijn of haar eigen profiel. De klant die aan de telefoon zit heeft direct een gezicht en kan zich
een beeld vormen van de persoon aan de andere kant. We weten allemaal dat verkoop altijd met vertrouwen te maken heeft.

Zonder vertrouwen in jouw dienst of product is er geen verkoop. Een community profiel kan ”net dat beetje extra” geven om te kiezen voor jouw bedrijf.

Naast het gezicht van de verkoper heeft een community website nog meer voordelen. Zoals bijvoorbeeld de communicatie tussen de verschillende kantoren. Een belangrijke memo is slechts met een paar muisklikken te lezen door alle medewerkers.

Per e-mail wordt de medewerker automatisch op de hoogte gebracht en is altijd up-to-date van de ontwikkelingen in jouw bedrijf.
 Misschien wil je tevens een controle optie hebben waarbij je kunt zien of je medewerker online is of niet tijdens werkuren. Ook dat kunnen wij eenvoudig in je community website inbouwen.

Wat kost een community website laten bouwen?

Door gebruik te maken van WordPress en specifieke plug-ins zoals Ultimate Member, BBpress Forums of BuddyPress zijn wij in staat om tegen een betaalbare prijs jouw community website te bouwen. Een complete website project bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Doelstelling bepalen.
 Wij gaan eerst vaststellen wat jouw wensen zijn, wij denken mee en adviseren waar nodig.
 • Research en voorstel.
 Voordat wij een prijsvoorstel maken bekijken we eerst je collega’s en/of concurrenten. We verdiepen ons in jouw bedrijf want alleen dan kunnen wij met een gepast en doeltreffend voorstel komen. Indien gewenst doen we een SEO concurrentieonderzoek waarmee we meteen de seo van jouw community website aanpakken.
 • Hosting inregelen.
 Wij maken een pakket aan op onze eigen dedicated servers en wij verzorgen jouw e-mail adressen, hoeveel je er ook nodig hebt. Tevens stellen we de back-up van jouw website in.
 • SSL aanvragen en installeren.
 Wij verzorgen de complete aanvraag van het SSL-certificaat en installeren deze op jouw domein.
 • CMS Installatie.
 We installeren WordPress en zorgen voor alle noodzakelijke veiligheid. We installeren de noodzakelijke plug-ins eventueel voorzien van cache oplossingen die de website razendsnel maken.
 • Het ontwerp.
 In deze fase wordt het design gemaakt voorzien van jouw logo en content. Meestal maken we in deze fase een homepagina en vervolgpagina om jou een goed beeld te geven hoe de website eruit komt te zien. Vaak maken we al een onlinevoorbeeld in plaats van de gebruikelijke photoshop bestanden. Qua ontwerptijd maakt het niet veel uit, maar het voordeel is dat je meteen een veel beter beeld krijgt. Indien we stock foto’s moeten kopen dat doen we hier onderzoek naar en betalen de licentie kosten. We overleggen altijd voordat we een definitieve keuze maken.
 • Realisatie van jouw website
. Je hebt ons ontwerp goedgekeurd (had ook niet anders verwacht) en nu is het tijd dat we alle ideeën omzetten naar een functionele website die voldoet aan alle wensen. Wij maken alle pagina’s op met jouw content en fotomateriaal. We verzorgen de SEO optimalisatie en zien er op toe dat titels en beschrijvingen er goed uitzien in de Google resultaten.

Wat kost een community website per jaar aan Hosting en onderhoud.

Voor een website zoals Facebook ben je een mega bedrag per maand kwijt aan fatsoenlijke hosting. Het is natuurlijk sterk afhankelijk van de grootte van jouw community website. Ook voor hosting geldt dat het opschalen van je pakket mogelijk is wanneer je community meer ruimte nodig heeft.

Maar laten we het eerder genoemde voorbeeld nemen: Community website voor een Internationaal bedrijf.

Wat kost de hosting voor een community website

Dit bedrijf heeft een beperkte community van ongeveer 25 leden, maar wel met een actief dagelijks bereik. Er worden documenten gedeeld en soms ook video’s. Dit is op zich niet zo spannend voor een fatsoenlijk WordPress Hosting pakket.

We gebruiken hiervoor één van onze eigen servers waar slechts maximaal 50 websites op draaien om capaciteit te allen tijde te waarborgen. Dit bedrijf kan volstaan met een Hosting pakket van 5GB wat ongeveer € 250 per jaar kost.

Wat kost een SSL Certificaat voor een community website
Wij adviseren toch om een wat duurder SSL certificaat te gebruiken met de bekende groene balk, die je reeds kent van de bank als je inlogt op je account. Je geeft hiermee aan dat je jouw website serieus neemt en zeker jouw bezoekers. De kosten voor een groene balk SSL- certificaat zijn vanaf € 95,00 per jaar exclusief de installatie en controle van ongeveer 1 uur.

Wat kost het onderhoud van mijn community website?
We praten hier over het updaten van WordPress gemiddeld 3 tot 4 keer per jaar, inclusief plug-ins en template. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de gebruikte plug-ins maar doorgaans moet je denken rond € 295 per jaar.

Wat zijn de kosten van jaarlijkse plug-in licenties?
Ook hier geven we slechts een indicatie omdat er zoveel mogelijkheden zijn waarmee je jouw community website kunt uitrusten. We nemen voor het gemak wederom het voorbeeld: Community website voor een Internationaal bedrijf. Hier is behoefde aan de volgende upgrades.

 • Leden activiteit € 45
 • Privé berichten € 45
 • Gebruiker tags € 25
 • Online leden € 0
 • UM Switcher $59

Wil jij een community of social media website laten bouwen?

Hebben we jouw interesse gewekt met dit artikel en ben je net als ons ervan overtuigd dat een community website ook voor jou kan werken? Neem dan contact met ons op via 0475- 217755 of vul ons contact formulier in. Wij bezoeken je graag om de mogelijkheden te bespreken.