membership-websites

Jouw ledenwebsite of community in 7 stappen

Het creëren van een mooie ledenwebsite of community site die is afgestemd op een overkoepelende strategie biedt veel meer dan alleen esthetiek. Je wilt leden in je community aantrekken die zich kunnen identificeren met je bedrijf, je product en branding. De perfecte mix van elementen zoals teksten, Visuals en interacties leveren een belangrijke bijdrage aan je doelstelling.

Ben je van plan om een community, (betaalde) ledenwebsite te laten ontwerpen en bouwen, en wil je weten wat daar allemaal bij komt kijken? Hier geven we je een zo volledig mogelijke beschrijving van het werkproces. Heb je daarna nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

1. Conceptontwikkeling ledenwebsite

In deze eerste fase willen we graag van je weten wat het uiteindelijke doel is van jouw site. Dit zijn een aantal vragen die je kunt verwachten:

– Voor wie is de site bedoeld?
– Wat verwacht je dat je bezoekers vinden of doen?
– Wat is het primaire doel: informeren, amuseren of verkopen?
– Heeft je website een kernboodschap van een merk?
– Of maakt hij deel uit van een bredere merkstrategie met een eigen unieke focus?
– Heb je concurrenten? Zo ja, wie zijn zij?

2. Structuur en tijdlijn

Zodra het concept en de doelstelling van je ledenwebsite is vastgesteld definiëren we de inhoud, functionaliteiten en de structuur van de site:

– Alle pagina’s (menustructuur) en functies die de site nodig heeft.
– De productie en het aantal pagina’s/omvang van je teksten, foto’s en video’s.
– Waar de inhoud en functies betrekking op hebben en de onderlinge verhouding.
– Welke plug-ins we daarvoor moeten installeren en instellen.
– Voor welke plug-ins je een licentie nodig hebt.
– Of je gebruik maakt van diensten zoals beschreven bij sociale media en marketing.
– Hoe je hosting en het onderhoud van je site wordt geregeld.

Op basis van alle informatie komen we met een passende aanbieding en bepalen we de tevens de productietijd voor het bouwen van jouw ledenwebsite.

3. Design, uitstraling en materialen

Uiteraard hebben we voor het bouwen van jouw community of ledenwebsite alle content nodig om mee te werken zoals teksten, afbeeldingen en video’s. In veel gevallen willen we het beschikbare materiaal en de kwaliteit daarvan al vooraf weten omdat dit een goed beeld schets van de te offreren uren (bijvoorbeeld of er veel tijd nodig is voor het bewerken van foto’s e.d.) Daarover geven we je graag nog wat aanvullende informatie:

  • Design en uitstraling

Wil je dat wij zorgdragen voor een attractief ontwerp, de complete lay-out en het bouwen van alle pagina’s en functionaliteiten? Dan hebben we minimaal een geschikt digitaal logo nodig. Als je nog geen logo hebt, dan ontwerpen wij het graag tegen een extra vergoeding.

Uiteraard sluit het design van je website perfect aan op je logo en bedrijfskleuren voor een optimale herkenbaarheid van je bedrijf, merk of product. Maar ook bij je doelgroep en uitstraling die daarbij hoort.

We ontwerpen eerst je homepagina en een opzet voor de paginastructuur. Nadat je ons ontwerp hebt goedgekeurd, starten we met het bouwen en de opmaak van alle vervolgpagina’s.

  • Teksten

Goede content houdt lezers bezig en moedigt ze aan om die acties te ondernemen die jij als doel stelt. Duffe lange teksten trekken zelden de aandacht van bezoekers. Korte, pittige en intrigerende content houdt het fascinerend voor je lezers. 

Maar ook trefwoorden en sleutelzinnen zijn essentieel voor het succes van je site.

Een goede content strategie hangt namelijk ook af van het zoekgedrag van je doelgroep in zoekmachines.

 Schrijf jij zelf alle inhoud? We geven je graag richtlijnen voor zoekwoorden en sleutelzinnen. Ons doel is om prachtige websites te bouwen die ook gemakkelijk vindbaar zijn in zoekmachines.

  • Foto’s en video’s

Kwalitatieve foto’s die passen bij je onderwerp en inhoud zijn essentieel. Ze versterken immers jouw verhaal, maar geven ook meteen al een goed visueel beeld van het onderwerp voordat je bezoekers gaan lezen.

Afbeeldingen van mindere kwaliteit en/of te kleine afbeeldingen die opgeschaald moeten worden geven je bezoekers onmiddellijk een onprofessionele en korrelige eerste indruk. Vermijd dit te allen tijde omdat je maar één kans hebt op een goede eerste indruk.

Bezoekers bepalen immers binnen een paar seconden of ze een website aantrekkelijk en interessant genoeg vinden of niet.

 Heb je zelf geen geschikt beeldmateriaal? Wij werken samen met professionele fotografen of helpen je bij het vinden van geschikt materiaal via gerenommeerde stockfoto-sites.

Bijvoorbeeld, de kleinste afmeting van landscape foto’s die wij gebruiken, is 1920 x 1080 pixels, maar liefst nog groter.

ledenwebsite

4. Sociale media

Uiteraard vinden wij jouw sociale media belangrijk. We integreren sociale media zoals Facebook, LinkedIn en Twitter in je website. Maar we verzorgen indien gewenst ook de ontwikkeling van sociale-mediacampagnes voor bedrijfsgroei en klantenloyaliteit.

Wij ontwerpen dus ook je Google + -pagina of Facebook-cover, maar ook Facebook-campagnes, inclusief het ontwerp en de lay-out van je banners als jij dat graag wilt.

5. Marketing

We verzorgen marketingactiviteiten vanaf nieuwsbrief tot het opbouwen van duurzame klantrelaties. Heb je regelmatig interessant nieuws, of wil je een bestaande klant op de hoogte houden van aanbiedingen?

Wil je misschien herinneringen sturen voor een cursus waaraan je klanten deelnemen? Op jouw verzoek verzorgen we e-mail nieuwsbrieven en de opmaak van je e-mail template.

Wil je werken aan de loyaliteit van relaties en klanten en ze uitnodigen om hun visie op je diensten te geven. Wellicht heb je behoefte aan extra SEO-landingspagina’s voor een betere vindbaarheid. We geven je graag een aantal tips en indien gewenst nemen we ze mee in onze begrotingsvoorstel.

6. Hosting, onderhoud en support

Dit zijn hele belangrijke onderdelen waarmee wij de kwaliteit, snelheid, veiligheid en continuïteit van jouw community of ledenwebsite waarborgen:

  • Domein & Hosting

Heb je al een domeinnaam geregistreerd en hosting geregeld? Onze krachtige Themedutch WordPress hosting voldoet aan de eisen voor kwaliteit, continuïteit en snelheid! We hosten jouw community website op een speciale server met SSD-harde schijven op PHP 7+ (30% sneller).

Je hosting is geschikt voor (betaalde) ledenwebsites en beschikt over een automatisch back-upsysteem, anti-DDOS-beveiliging, speciaal IP-adres, * Let’s Encrypt basic SSL en 24/7 monitoring voor calamiteiten.

Heb je zelf je hosting geregeld? Dan willen we in het offertetraject al weten of je pakket ook voldoet aan alle specificaties die voor jouw ledenwebsite vereist zijn. *We geven ook vooraf advies over het meest geschikte SSL-certificaat.

  • Onderhoud

Het onderhoud en up-to-date houden van een ledenwebsite, zeker met een of andere vorm van betaalde abonnementen, is uiterst belangrijk. Het is ook je plicht om de privacy van gebruikers op je website zo veel mogelijk te beschermen tegen hacks en leaks.

Ons advies: geef ons de leiding over het updaten en onderhouden van je website. We werken aan de lopende band met WordPress plug-ins en we volgen de ontwikkelingen op de voet.

Niet alle plug-ins updaten gelijktijdig, maar ze moeten wel blijven samenwerken. 

Ongecontroleerd updaten kan dus storingen veroorzaken en websites zelfs volledig uitschakelen. Wij hebben de kennis en expertise in huis om het onderhoud van jouw website op de beste en veiligste manier te verzorgen.

  • Licenties

Bij het bouwen van community-websites zijn dus stabiele en gerenommeerde WordPress-plug-ins nodig. Welke plug-ins jouw website nodig heeft is afhankelijk van de functionaliteiten in je website.

Voor sommige plug-ins is het kopen van een licentie verplicht.

Natuurlijk ben je al op de hoogte van mogelijke licentiekosten voor aanvang van het project. Wij zorgen voor alle licenties die jij nodig hebt om je website in de toekomst up-to-date te houden.

  • Support

We zijn WordPress-auteur van premium WordPress-producten wereldwijd. Tevens een webdevelopment bureau voor regionale, nationale en internationale relaties. Onze ondersteuningsmedewerkers bieden support op al onze gekochte WordPress-templates en plug-ins die regelmatig worden geüpdatet en geüpload.

Ondersteuning voor demo-templates en plug-ins bieden we aan via onze eigen forums en ticket-systemen. Reguliere relaties met ondersteuningsverzoeken kunnen uiteraard ook altijd een beroep op ons doen.

membership-website

7. Plug-ins voor betaalde ledenwebsite of community

We hebben dus een bak aan ervaring als het gaat om plug-ins, het gebruik en de ontwikkeling ervan. Het bouwen van complexere webwinkels en ledenwebsites is waar wij graag ons bed voor uit komen. Hier hebben we alvast een paar plug-ins uitgelicht die wij gebruiken voor jouw betaalde ledenwebsite:

  • Woocommerce

Dit is wereldwijd de populairste, stabiele, meest uitgebreide gratis WordPress e-commerce plug-in voor het bouwen van websites met betalingsverkeer. Met Woocommerce verkoop je makkelijk en eenvoudig producten, diensten of abonnementen aan je community leden.

We zijn gespecialiseerd in het bouwen van e-commerce websites op basis van WooCommerce. Daarnaast hebben we vele jaren ervaring in het ontwikkelen van Premium WordPress-templates met WooCommerce-integratie.

  • UM-switcher

Deze add-on is een van onze eigen producten en een complete oplossing voor de verkoop van abonnementen voor betaalde content of video’s. Um switcher is de interphase tussen Ultimate Member en Woocommerce via WordPress gebruikersrollen.

De plug-in creëert UMS-producten voor tijdelijke toegang tot specifieke gebruikers of content op basis van WordPress-gebruikersrollen. 

Met UM-Switcher creëer je abonnementen en producten voor maanden, dagen, uren en zelfs voor slechts 15 minuten lidmaatschapstoegang.

Met UM-Switcher kun je Woocommerce-producten maken met een vaste einddatum. Het is ook een geweldige marketingtool. Indien gewenst verstuur je volautomatisch reminders per e-mail naar leden om een abonnement te verlengen voor én nadat een abonnement is verlopen.

  • Ultimate Member

Deze WordPress plugin is een uiterst populaire lidmaatschapsplug-in waarmee je bezoekers zich gemakkelijk kunnen aanmelden en lid worden op jouw website. Met Ultimate Member creëren wij prachtige gebruikersprofielen en bouwen we een stabiele ledenwebsite.

Ons webbureau is ook gespecialiseerd in het bouwen van lidmaatschapswebsites op Ultimate Member. We zijn ook partner van Ultimate Member en hebben templates en add-ons voor de wereldwijde markt ontwikkeld op basis van deze populaire lidmaatschapsplug-in.

Hebben we je interesse gewekt?

Wil jij graag een community website, een (betaalde) ledenwebsite, een leadgeneratie website, een intranetwebsite of een andere samenwerkingssite laten ontwerpen en bouwen? Je hebt inmiddels al een goed idee over het proces, onze werkwijze en alles wat daarbij komt kijken. Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op. Uiteraard kun je ook contact opnemen voor een webwinkel, corporate website, portfoliowebsite of anderszins.

PLAATS EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *