wp-templates

Wat kost een website laten bouwen?

Wat kost een website laten bouwen?

Wat kost een website laten bouwen is een vraag die vaker gesteld wordt. Veel andere gebruikte zoektermen zijn: “wat kost een website”, prijs website”, “kosten website”. Een passend antwoord op deze vraag krijg je eigenlijk niet echt. De kosten van een website zijn afhankelijk van behoorlijk wat factoren die vooraf in kaart gebracht moeten worden.

Wat ben je van plan?

De vraag “wat kost een website laten bouwen” is ons al vaak gesteld over de telefoon, per e-mail of aan de spreektafel. De tegenvraag die we meestal stellen is: “Wat kost een auto”. “Wil je een Fiat of wil je misschien een Mercedes”. Vaak wordt er dan gelachen omdat het wel meteen duidelijk is dat de vraag te algemeen is. Het is gewoonweg onmogelijk om hier een pasklaar antwoord voor te hebben. Zelfs als je al eigenaar van een website bent en een nieuwe wil laten bouwen, dan nog hebben we behoorlijk wat informatie nodig.

Wat kost een website laten bouwen, bel Themedutch 0475-217755 wij vertellen het.

Wil je een webshop of wil je een website?

Er is de meeste vraag naar websites en webshops. Uiteraard zijn er ook andere vormen mogelijk zoals community websites waar je lid van kunt worden, al dan niet tegen betaling. Is het de bedoeling dat er online betalingen worden verricht via een webwinkel of leden site, dan liggen de kosten aanzienlijk hoger. Een webshop of een betaalde leden site is veel complexer om te bouwen en veel meer werk. Er moeten meer functionaliteiten worden ingebouwd en de eisen aan snelheid, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid zijn nog hoger.

Wat kost een website laten bouwen?

We gaan er voor het gemak maar even vanuit dat je een website wilt. Uiteraard wil je graag weten wat het allemaal gaat kosten. Zet voordat je contact opneemt een aantal zaken alvast voor je zelf op een rijtje.

  • Heb je al een domeinnaam vastgelegd of wil je graag eerst advies over een goede domeinnaam?
  • Heb je al een logo, of wil je dat wij die voor je ontwerpen?
  • Voor wie is de website bedoeld? Wie is je doelgroep?
  • Wat wil je met de website bereiken en wat moet de website voor jou doen?
  • Heb je al een idee over het aantal pagina’s die er in moeten en welke dat zijn?
  • Lever je zelf de teksten aan of wil je graag dat wij ze voor je schrijven?
  • Hoe belangrijk is je vindbaarheid in zoekmachines zoals Google? Wil je dat wij de website voor zoekmachines optimaliseren?
  • Heb je voldoende en hoogwaardig fotomateriaal? Moet er een fotograaf aan te pas komen of is het gebruik van stockfoto’s voldoende. Of een combinatie van beide?
  • Ga je gebruikmaken van contactformulieren, offerteaanvragen, inschrijfformulieren of anderszins?

Het antwoord op jouw vraag

Wat kost een website laten bouwen is dus afhankelijk van behoorlijk wat factoren. Er komen overigens nog zaken aan te pas zoals hosting, security en onderhoud. Bij een webshop of community site moeten er uiteraard nog veel meer zaken besproken worden om de prijs te bepalen. Heb je budget en alleen nog een goed idee? Ga gerust vrijblijvend met ons in gesprek want wij vertellen je graag of je plannen haalbaar zijn en zo ja op welke manier.

Neem gerust contact met ons op via 0475-217755 of vul ons contact formulier in. Wij bezoeken je graag om de mogelijkheden te bespreken.