website-laten-ontwerpen

Website laten ontwerpen

Je hebt een bedrijf of bent freelancer en je wilt erg graag een nieuwe website met een pakkend webdesign dat helemaal bij jou past. Maar hoe pak je dit aan als je helemaal geen ervaring hebt op dit gebied? Er zijn meerdere manieren om jezelf te profileren op het internet. Met de juiste aanpak ga jij opvallen in de grote massa. Je kunt je nieuwe website laten ontwerpen of zelf creatief aan de slag gaan met iets unieks.

Website laten ontwerpen of doe je het zelf?

Het hangt ervan af hoe creatief je bent met een fotobewerkingsprogramma en of je kunt programmeren. Laat je je inspireren door de grote webdesign bedrijven en freelance webdesigners met hun ontwerpen? Daarvoor geldt wel de gouden regel: wees origineel en kopieer niet zomaar een compleet design. Jij wilt de wereld laten zien wat er zo uniek is aan jou en jouw producten. Als je de zoveelste website bent met een generiek webdesign dan zal de aandacht van de bezoeker al snel verslappen. En vaak kan dat al binnen enkele seconden gebeuren.

Zelf aan de slag gaan

Wanneer je creatief genoeg bent en de uitdaging aandurft om zelf een website te maken, dan gelden er wel basisregels waar je rekening mee moet houden:

 • Less is more
  Sommige mensen houden van out-of-the-box websites met vele elementen. Wees hier toch wat terughoudend in. Dit kan namelijk te chaotisch worden. Maak een duidelijke navigatie met enkele hoofdonderwerpen. Laat het logo goed opvallen en zorg dat het webdesign representatief is voor de producten op de website. Als je bijvoorbeeld schilder bent, dan maak je natuurlijk geen design met bloemen, maar een met elementen die te maken hebben met schilderen.
 • Mobile friendly
  Mobiele apparaten hebben de toekomst. Zorg dat je webdesign goed wordt afgestemd op diverse apparaten. Het werkt in je voordeel als je nieuwe website mobile-first wordt opgezet: dit komt je Google ranking ten goede. Ook hierbij scoort eenvoud. Minder elementen maakt het makkelijker om het overzicht te behouden. Als er veel informatie bij komt kijken, dan is je website laten ontwerpen door professionals veel verstandiger.
 • Typografie
  Zorg dat de teksten kort en krachtig zijn met een duidelijk leesbaar font. Wanneer teksten te chaotisch zijn, dan haakt met snel af. Maak je de website scrollbaar of juist niet? Niet elke pagina heeft dezelfde info waardoor deze langer of korter is. Bedenk van tevoren goed wat jij graag wilt laten zien aan de bezoeker.
 • SEO
  Als je je website vindbaar wilt maken, verdiep je dan goed in SEO, oftewel de optimalisatie van keywords en de beschrijving die je gebruikt om bij zoekmachines als eerste op de zoekpagina te komen. Met algemene termen wordt dat moeilijk, gebruik dus termen die kenmerkend voor jou zijn.
 • Testen
  Als je al een website hebt gemaakt die volgens jezelf voldoet aan de bovenstaande criteria, laat je website dan eerst testen via communities die zich richten op websites/webdesign. Het is een manier om advies in te winnen. Ga met de kritieken aan de slag om je nieuwe website te verbeteren op de punten waar men tegen aanloopt. Bijvoorbeeld een te chaotische uitstraling, inconsistenties of een te saai design wat niet echt representatief is.

Je website laten ontwerpen door de professional

Wanneer het maken van een website te complex voor je is, kies dan voor nieuwe website laten maken door een professioneel bedrijf. Het grote voordeel is dat er, afhankelijk van de gemaakte afspraken, een CMS-systeem wordt gebruikt waarmee je je nieuwe website kunt beheren. Daarbij maken ontwerpers voor jou een mooi design inclusief de broodnodige SEO om de website goed vindbaar te maken in de zoekmachines. Dit is sowieso een flink uitdaging met de miljarden websites die bestaan. Direct een website laten ontwerpen met allerlei functionaliteiten? Neem dan contact op met Themedutch! Wij zijn telefonisch te bereiken op: 0475-217755.

PLAATS EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *