wordpress-security

WordPress security vragen voor je webbouwer

Wanneer je een WordPress webbouwer of webdesignbureau inschakelt, dan praat je uiteraard uitgebreid over je doelstellingen, wensen en eisen. Je wilt natuurlijk weten of de door jou gekozen partij ook maakt wat jij nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn.

Maar weet je ook dat WordPress security, onderhoud en hosting ook een belangrijk onderdeel zijn bij het maken van een goede keuze tussen webbureaus? Een goede webbouwer neemt jouw bedrijf en dus ook jouw website heel serieus.

Als je webbouwer je voor aanvang niet over WordPress security, onderhoud en passende hosting informeert, vraag er dan zelf naar. Je moet echt vooraf weten hoe de beveiliging en continuïteit van je website wordt gewaarborgd. Dat is beter dan discussies achteraf.

Mijn site is toch niet interessant voor hackers?

Dit is een vaak gehoorde misvatting. Elke website is interessant voor hackers, dus ook die van jou. Bijvoorbeeld; het gebruik maken van je server resources om andere sites aan te vallen (de bekende Ddos aanvallen), het versturen van spam vanaf jouw site, het plaatsen van malware, het stelen van persoonsgegevens enz. Kortom: er zijn meer dan genoeg redenen om WordPress security serieus te nemen.

WordPress security vragen stel je voor aanvang.

Iedereen weet inmiddels wel dat websites gehackt worden door bijvoorbeeld het gebruik van simpele wachtwoorden. Maar weet je ook dat het gebruik van een aantal gratis- en slecht geprogrammeerde templates en plug-ins mogelijk het doelwit van hackers zijn?

Het gebruik van (gratis) templates en plugins die lang niet meer geüpdatet of gedownload zijn via een onbekende website vormen een risico. Het is gewoon een kwestie van tijd voordat er een lek wordt ontdekt. Dit kan desastreuze en dus ook financiële gevolgen hebben. Goedkoop is soms echt duurkoop.

Vraag de webbouwer alleen gerenommeerde en stabiele plugins via wordpress.org of andere betrouwbare aanbieders te gebruiken. Ook niet meer dan nodig is. Laat je goed informeren hoe er wordt omgegaan met WordPress security, het periodiek onderhoud en de hosting van je website. Controleer ook of dit in de offerte is opgenomen.

WordPress hosting en security

Sta er ook bij stil dat security ook een belangrijk onderdeel is bij de hosting van je website. Goede WordPress hostingproviders hechten hier veel waarde aan. Goedkope shared hosting pakketten kunnen ook veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Sommige providers doen te weinig aan beveiliging. Maar ook andere onveilige websites op dezelfde server brengen jouw website mogelijk in gevaar.

Regelmatig back-ups van je website laten maken is uiteraard heel belangrijk. Ga er niet automatisch vanuit dat je hostingprovider back-ups verzorgt. Overleg dit ook vooraf met de webbouwer. Je komt dan nooit voor onaangename verrassingen te staan. Vragen stellen over WordPress security is wat elke goede webbouwer kan waarderen.

Conclusie

Bij de keuze voor een webbouwer of bureau komt meer kijken dan een mooie website tegen een aantrekkelijke prijs. Investeer ook in templates en plugins van gerenommeerde partijen, een SSL-certificaat, WordPress security plugins, periodiek onderhoud, passende en goede hosting. Zelfs dan heb je nog geen garantie tegen hackers, maar de kans dat je wordt gehackt is aanzienlijk kleiner. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.