Wat is een SSL-certificaat eigenlijk?
Volgens meneer Google hebben tegenwoordig alle publieke websites een SSL certificaat nodig voor betere ranking en een betere beveiliging. Google beloont websites die zijn voorzien van een SSL certificaten met hogere posities in de zoekmachine. Dat is mooi meegenomen, maar het aspect veiligheid is nog veel belangrijker.
Een SSL certificaat is eigenlijk niet meer dan een bestand. Het zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server van je website en internet browsers zoals Chrome, Firefox, Internet Explorer en Safari. Hierdoor kun je login- en betalingsgegevens veilig gebruiken omdat ze worden versleuteld en bijna niet live door externe systemen onderschept kunnen worden.
Wanneer heb je een SSL-certificaat nodig?
Wij adviseren alle website eigenaren om SSL certificaten te gebruiken. Bijna elke website heeft tegenwoordig wel een contactformuliertje waar bezoekers gegevens achterlaten zoals naam, adres telefoonnummer en emailadres.
Heb je een webshop, dan is een veilige verbinding nog veel belangrijker. Klanten voeren naast persoonsgegevens ook creditcardgegevens of bankgegevens in die uiteraard niet in verkeerde handen terecht mogen komen.
SSL CERTIFICAAT BIJ WET AVG VERPLICHT.
Volgens de Wet Wbp ben je ook verplicht om de bezoekers van je website zoveel mogelijk te beschermen. Worden deze gegevens gestolen en je hebt geen SSL certificaat? Dan loop je het risico op hoge boetes.
OK, waaraan herken ik een SSL-Certificaat?
Er zijn verschillende soorten SSL certificaten en in verschillende prijsklassen. Het SSL certificaat wat gebruikt wordt door je bank is gemakkelijk te herkennen. Ga je telebankieren met een ssl certificaat, dan zie je linksboven in je browser een groen ‘slotje’ met de naam van je bank in het groen. Klik je op het informatie icoontje ‘i’, dan lees je dat de verbinding veilig is.
Bij andere goedkopere certificaten zie je geen groene tekst, maar via het informatie icoontje ‘i’ kun je het makkelijk controleren, of je ziet een rood ‘slotje’ met een streep er door. Websites die beveiligd zijn door SSL certificaten draaien altijd op https in plaats van http.
Wil je weten welk certificaat jij nodig hebt? Bel ons en we helpen je graag verder.